Det snackas vitt och brett om kryptovalutan bitcoin, så mycket att det används kändisar för att locka fler att köpa bitcoin. Det är viktigt att du köper från en pålitlig aktör så att du inte blir utnyttjad i onödan. Läs mer om hur du ska tänka.

På många annonser numera kan du läsa ” köp bitcoin” och om det är en pålitlig aktör som BT.CX så har du ingenting att oroa dig för. Om du däremot ser falska och konstiga annonser där kändisar är inblandade ska du dra öronen åt dig.

 

Hur går annonserna till?

De annonser med kändisar som används i sociala medier är falska i de flesta fall. Det är oseriösa aktörer som meddelar massan att den och den kändisen har blivit stenrik med bitcoin och att du borde köpa det du också. Å andra sidan är bitcoin en bra investering i många fall eftersom de har gått upp från bara några enstaka dollar per bitcoin, till tusentals dollar per mynt.

En annan sak med bitcoin är att de är reglerade och alltså inte tillverka si massor. Det finns bara ett visst antal mynt och sedan är de slut vilket betyder att de aldrig kan bli föremål för en inflation. Det finns även en mängd andra kryptovalutor som Ethereum och Dogcoin som många stora personligheter omnämner, men än så länge är det bitcoin som domderar på marknaden.

 

Så ska du handla bitcoin

Tänk på att det finns extremt stora risker med bitcoin och handel med kryptovalutor. Du ska alltså bara investera med en summa som du vet att du har råd att förlora. Börja lite smått, kanske med 5000 kronor och gå sedan upp. Saken är den att du måste vara tålmodig, det kan både gå upp och ner, men dock förutspås det av experter att bitcoin kommer att skjuta ännu mer i höjden i framtiden än vad det tredan har gjort.