Det är en hel del svenska kändisar som har hamnat i klammeri med rättvisan. Brott som svenska kändisar har anklagats för är allt från misshandel och våldtäkt till olika typer av ekobrott. En del har friats medan andra har dömts.

Oavsett om du är kändis eller inte har du rätt till en försvarsadvokat om du är misstänkt för brott. Om du anklagas för att ha begått ett brott har du rätt att välja vilken försvarare som ska representera dig. Det finns även möjlighet att få en offentlig försvarare som delvis bekostas av staten. Om du vill ha en vass advokat som många vänder sig till ska du kontakta Olsson Lilja advokater.

Viktigt att hitta en bra försvarsadvokat

Fördelen med att anlita just denna advokatbyrå är för att de har ett långt erfarenhetsregister. Advokatbyrån har varit ombud i flera av de stora och uppmärksammade brottmålen i Sverige. Advokatbyrån har företrätt bland annat Asap Rocky. Deras filosofi är att ständigt utvecklas vilket gör att brottmålsadvokaterna som arbetar på byrån kan möta domstolarnas högt ställda krav. Det är betydelsefullt att få ett försvar som kan föra din talan på ett sakligt sätt. Välj en advokat du får förtroende för och som är specialist på den typ av brott som du står anklagad för.

Alla kändisar har inte rent mjöl i påsen

Precis som vem som helst kan även kändisar ibland hamna på fel sida av lagen. I en del fall är åtalet befogat och i andra fall frias den anklagade kändisen från alla misstankar. Nyligen har en stockholmskomiker åtalats för grovt bokföringsbrott. Martin Soneby riskerar att få näringsförbud och flera tusen kronor i böter. Han nekar till anklagelserna. Stjärnförfattaren Håkan Nesser åtalades 2022 för skattebrott. Alla anklagelser nekade han till. Han friades från åtalet om grovt skattebrott i maj 2023. Tingsrätten gick på försvarets linje då han anses har saknat uppsåt.

En annan kändis som det varit stor uppståndelse kring för några år sedan är Martin Timell. Han misstänktes för bland annat våldtäkt. Paolo Roberto är också en kändis som varit på kant med rättvisan, men han erkände sitt brott.