Kanye Omari West har en åsikt om allt, och allt och alla har en åsikt om honom. Denne man har utmärkt sig på många olika områden, och inte alltid på ett positivt sätt. Även om ingen kan förneka att han är en av det tidiga 2000-talets största artister och producenter är åsikterna mer delade när det handlar om hans designsamarbeten. Det har blivit några stycken sedan han slog igenom som artist.Ikea-byggnad i Älmhult

Kanye West har designat skor för Nike, Louis Vuitton, A Bathing Ape och Giuseppe Zanotti. Han har också startat egna klädmärken, Pastelle Clothing och DW Kanye West. Det som fått mest uppmärksamhet är dock troligen hans samarbete med Adidas, som omfattar både skor och kläder. Skorna, modellerna 950 M, Yeezy 750 Boost och Yeezy Boost 350, är alla slutsålda, men troligen kommer det en ny modell snart. Framför allt modellerna 950 och 750 är också något av vattendelare, och ser kanske mer ut som vandringskängor än sneakers. I kollektionen finns också kläder, som hoodies och mjukisbyxor.

Sedan har vi det här med Kanye Wests intresse för Sverige, eller i alla fall för svensk design. Han har siktats på Svenskt Tenn i Stockholm, och för några år sedan gick ett rykte om att han ville praktisera hos Acne, men det var nog bara något som spreds ut av någon som ville ha uppmärksamhet.

Men nu har Kanye West alltså varit i Älmhult, Ikea-staden. Företagets pressavdelning bekräftar att han har besökt designavdelningen, och det finns rykten (det finns alltid rykten när det gäller mr West) om att han även träffat designchefen. Klart är i alla fall att han varit inne i själva varuhuset också, en anställd säger till Expressen att han gick runt och såg cool ut. Kim Kardashian verkar inte ha varit med vid besöket.

Vad gjorde han där?

Varför var Kanye West i Älmhult? Kanske var han bara nyfiken på hur företaget arbetar, men troligare är nog ändå att man diskuterade någon form av design. Ikea har släppt en kollektion designad av Katie Eary, en designer som även arbetat med West. Så kanske kommer han, Eary och Ikea att göra något tillsammans. I så fall kommer troligen Wests namn att stå i störst bokstäver, det vore ganska likt honom. Vad som däremot inte vore likt honom är de låga priser som man förknippar med Ikea.

Så här skrev han själv på Twitter:

Vad skulle Kanye West designa för något? På internetforumet Reddit har någon med lite kunskap i Photoshop lagt upp en gissning: produkten Kanye Hest. Det rör sig om en dalahäst dekorerad med Wests ansikte. Förhoppningsvis kommer resultatet att bli något lite mer spännande, även om man aldrig kan veta med Kanye West.

Mer om Kanye Wests besök i Småland finns att läsa här.