Om det är något som vi människor går igång på och som kan skapa långa debatter det okända och övernaturliga. En del menar att de är synska, att de kan se andar eller tala med avlidna människor och djur. Att kunna prata med andar ger många möjligheter, kanske kan man föra en dialog med spöket av en kändis?

Bara tanken av att kunna prata med någon som inte längre är vid livet skrämmer nog många, och de flesta ser det som en omöjlighet. Trots detta finns det flera medier som har ett heltidsyrke baserat på sin förmåga att kommunicera med det okända. Ett sätt att ta reda på om det är något som funkar för dig är att kontakta en spådam. Kanske vill du prata med en bortgången vän eller fråga om råd gällande något jobbigt som tynger dig? Om du vill se exempel på hur det går till när ett medium arbetar finns det flera tv-serier som följer med dem när de jobbar. Ett av dessa program är ”Det okända” där svenska medier träffar familjer som behöver stöd.

Medierna i Det okända

Tv-succén ”Det okända” får många att sitta bänkade i soffan. En del sitter med fötterna uppdragna från golvet medan andra är skeptiska och istället får sig ett gott skratt åt vad de anser vara rappakalja.

I serien får man följa flera olika medier som besöker olika platser i Sverige. Från Piteå i norr till Norrköping i Östergötland. I just Norrköping har ett av medierna blivit intervjuad om sitt jobb. Enligt henne handlar det om att sänka sitt medvetande, att befinna sig i det läget man är i precis innan man somnar. Om hon haft några andliga celebriteter omkring sig framgår inte, men om man kan tala med vardagliga andan bör det även gå att föra en konversation med kändisar som gått bort.

Lär dig mer om andlighet

Om du vill lära dig mer om andlighet kan det vara värt att hålla ett öga öppet efter föreläsningar inom sådant. I Sölvesborg hölls exempelvis ett evenemang tidigare i år som pågick under tre dagar. Där lät de folk upptäcka vad en seans är och ordnade möten med det okända, med andra ord ett bra tillfälle att lära sig mer.