Har du inte hunnit streama Deadpool än? Eller såg du den kanske på bio? Om du inte än har sett filmen är det dock dags, annars kommer du missa en kritikerrosad och hyllad film – som nu även kommer att återkomma i ny tappning.

I maj 2000 valde Artisan Entertainment att samarbeta med Marvel Entertainment4112592-curved-black-film-sheet-on-background-white för att skapa en film som skulle vara baserad på Deadpool. Och Deadpool är, för er som inte vet, en seriefigur som varit både legosoldat, skurk och antihjälte. Han dök upp för första gången 1991 och är en av få seriefigurer som faktiskt är medveten om att han är i en serietidning, varpå det hela blir en väldigt komisk historia att följa. Och 2000 valde man alltså att samarbeta fram en film om seriefiguren – en film som inte skulle nå publiken förrän 15 år senare. Och vilken succé det blev!

Ryan Reynolds åter i huvudrollen

Thailändsk Deadpool-affischFörvåningen var stor när filmen blev en sådan enorm, kritikerkåren var eniga i sina hyllningar och intäktsrekordet slog rekord. Förvånade blir man såklart då inte nu när skaparna bakom filmen berättar att de planerar att släppa en uppföljare. Ryan Reynolds som spelar huvudrollen i filmen är klar för att fortsätta medverka även i tvåan. Han är tidigare känd från filmer som Blade: Trinity, Just Friends, Definitely Maybe, X-Men Origins. Främst är han dock känd för sitt eldiga äktenskap med Scarlett Johansson 2008, vilket hastigt upplöstes i slutet av 2010 – efter att de enbart varit gifta i två år. Nu är Reynolds gift med vackra Blake Lively, känd från bland annat tv-serien Gossip Girls, de har även en dotter tillsammans.

Förutom huvudrollsinnehavaren Ryan Reynolds har även regissören Tim Miller och manusförfattarna Rhett Reese och Paul Wernick ska vara klara för att medverka i den nya filmen skriver vlt.se. Filmen förväntas ha premiär först 2018 men ni vet ju vad man säger, den som väntar på något gott!