Babyshower är ett ganska nytt fenomen i Sverige som har blivit populärt de senaste åren. För att skapa den perfekta babyshowern med mysig stämning krävs det att planera både dekorationer, mat och lekar i god tid.

En babyshower är ett amerikanskt fenomen som Sverige har välkomnat med öppen famn. Denna festliga tillställning har som syfte att fira den blivande mamman. Kändisar som Meghan Markle uppvaktades med en babyshower i New York. En babyshower är ett utmärkt tillfälle att inspireras av kändisarna och skapa en lyxig tid för den blivande mamman. Vänninor och familjemedlemmar samlas och anordnar en överraskningsfest där de ger mamman presenter, goda råd, tårta och annat. En babyshower anordnas vanligtvis i slutet av graviditeten.

Dekorationer

Dekorationerna är mycket viktiga för att skapa rätt stämning. Det går att shoppa alla baby shower dekorationer hos Calligraphen till ett bra pris. Det är viktigt att planera i god tid och inte vänta för länge med att köpa dekorationerna. Dekorationerna kan med fördel även användas för att piffa upp maten och drycken. Temat för en babyshower är såklart bebisar. Om bebisen är en pojke är det populärt att dekorera i temat ljusblått. Om bebisen är en flicka väljer många att ha ett ljusrosa tema. Om bebisens kön är okänt eller om föräldrarna inte gillar de könsstereotypa färgerna är det uppskattat att dekorera i könsneutrala färger som exempelvis guld, vitt eller regnbågens alla färger. Nödvändiga dekorationer för att skapa en mysig stämning inkluderar:

  • Ballonger
  • Serpentiner och girlanger
  • Små söta figurer

Mat & dryck

En babyshower anordnas oftast dagtid och fikat är en viktig komponent. Precis som många andra tillställningar när något firas så är det viktigt med en vacker tårta. Tårtan följer såklart babyshowerns tema och färger. Cupcakes, godis, kakor och små snittar är vanligt förekommande. Vanligtvis serveras alkoholfritt bubbel, alkoholfria drinkar och kaffe.

Presenter & lekar

En babyshower är till för att hylla och fira den blivande mamman. Vissa tycker att denna amerikanska tradition är en onödig och överskattad tillställning, men dess populäritet tyder på att många tycker att det är en kul arrangemang. Uppskattade presenter är bebiskläder, leksaker och fina mammaplagg. En blöjtårta är en annan populär present. Det går att beställa färdiga blöjtårtor, men det går även utmärkt att göra en egen. Utöver presenter är det populärt och uppskattat att arrangera lekar. Vanligt förekommande lekar inkluderar bland annat gissa barnmaten, babybingo och pricka ägget.