Skådespelerskan Charlize TheronFörra årets bästa film, alla kategorier, var Mad Max: Fury Road. Den fick flest statyetter vid årets Oscarsgala, men ingen av de mest prestigefyllda (bästa regi och bästa film), som den var nominerad för.

Fury Road är den fjärde filmen om Mad Max, men den första där titelkaraktären spelas av Tom Hardy. Däremot spelas skurken, Immortan Joe, av Hugh Keays-Byrne, som spelade MC-gängledaren Toecutter i den första Mad Max-filmen 1979. George Miller har skrivit och regisserat samtliga filmer i serien. Andra filmer som har Miller som regissör och manusförfattare är Babe 2, Happy Feet och Happy Feet 2.

Arbetet med att göra en fjärde Mad Max-film inleddes redan 1997, men arbetet med filmningen fick skjutas på framtiden pga. 11 september-attackerna och Irak-kriget. Happy Feet-filmerna hann göras däremellan.

Filmen spelades till största del in i Namibia, och inte i Australien som det först var tänkt, eftersom det osannolikt nog hade regnat i den australiensiska öknen. Filmen är gjord nästan helt utan digitala special-effekter, utan det mesta är stunts. Det gäller även scenerna när motorcykelfolket hoppar framför lastbilen och slänger bomber på den.