festival, konsertNu står det klart att flera stora stjärnor står klara för Göteborgsfestivalen Way Out West. I fronten för festivalen står namn som Frank Ocean, Lana Del Rey, Major Lazer, The XX och Pixies.

I tidigare inlägg skrevs det om festivalen Summerburst, men nu är det Way Out West i Göteborg som ligger i fokus. Den populära festivalen hålls den 10-12 augusti, är känd för att locka mängder med besökare och har år efter år bara presenterat större och större namn, och detta år är inte ett undantag.

Frank Ocean gästar – en sann dröm

Den nya och hyllade artisten Frank Ocean står nu klar för Way Out West i sommar, något som representanter för festivalen ser som en dröm som blivit till verklighet. Frank Oceans album ”Blonde” har verkligen satt honom på musikkartan och där har han gästats av stora artister som Beyoncé, Young Lean, Kendrick Lamar och Pharrell Williams. Expressens musikredaktör har dessutom kallat albumet för ett abstrakt konstverk, något som säkert många håller med om.

Andra giganter som kommer synas på scen

Andra som också kommer synas på scen i sommar på Göteborgsfestivalen är bland annat Lana Del Rey, som var en av de första att avslöjas för festivalen, dessutom kommer man kunna se Major Lazer, The XX och Pixies framföra sin musik. Vill man se dessa stjärnor så går det att köpa biljetter till festivalen redan nu, men man ska nog förbereda sig på en och annan skandal, som ofta kommer med stora stjärnor. I Expressen avslöjas att det blev såhär under förra året:

”The Libertines, med skandalomsusade Peter Doherty i spetsen, tvingades byta dag från torsdag till fredag, för att Doherty missade sitt plan till Sverige inför spelningen”